Αντόνιο Πουέρτα

2017-08-30

O Αντόνιο Χοσέ Πουέρτα Πέρεθ (Antonio José Puerta Pérez), (26 Νοεμβρίου 1984 - 28 Αυγούστου 2007) ήταν Ισπανός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζονταν ως αριστερός αμυντικός ή μέσος.

Ο Πουέρτα γεννήθηκε στη Σεβίλλη. H Σεβίγια (Sevilla) ήταν η ομάδα που τον ανέδειξε και η μοναδική ομάδα της πενταετούς καριέρας του. Αφού ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ισπανικού συλλόγου, έπειτα αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα, ενώ τα τελευταία 3,5 χρόνια της καριέρας του αγωνίζονταν με την πρώτη ομάδα, ως βασικός.

Με τη Σεβίγια πραγματοποίησε 55 συμμετοχές και πέτυχε 7 γκολς. Ακόμη, κέρδισε 2 φορές το Κύπελλο Ουέφα, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, το Κύπελλο Ισπανίας και το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Επίσης, είχε σημειώσει μία συμμετοχή με την Εθνική Ισπανίας και 10 συμμετοχές και 2 γκολς με την Εθνική Ελπίδων.

Όμως, σε αγώνα για την πρώτη αγωνιστική του Ισπανικού Πρωταθλήματος κόντρα στη Χετάφε στις 25 Αυγούστου 2007, σε ανύποπτη φάση κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στο 29ο λεπτό του αγώνα, καθώς υπέστη καρδιακή προσβολή. Όταν οι συμπαίκτες του συνειδητοποίησαν ότι κάτι πολύ σοβαρό συνέβαινε με τον Πουέρτα, έσπευσαν να τον βοηθήσουν και μάλιστα κατάφεραν προς στιγμήν να τον συνεφέρουν. Έπειτα ο Πουέρτα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο έχοντας κανονικά τις αισθήσεις του, χωρίς να δείχνει σημάδια κατάρρευσης. Όμως απροσδόκητα στα αποδυτήρια κατέρρευσε εκ νέου και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο υπέστη άλλα 5 καρδιακά επεισόδια.

Στη συνέχεια ακολούθησαν 4 μέρες νοσηλείας, όπου βρίσκονταν σε κωματώδη κατάσταση, ενώ κάθε μέρα που περνούσε η κατάσταση του χειροτέρευε. Έτσι, το μεσημέρι της 28ης Αυγούστου 2007, ο οργανισμός του δεν άντεξε άλλο και εξέπνευσε.